Blackstone

Amerikaanse investeerder wil zakenbank NIBC overnemen

De Blackstone Group, een Amerikaans investeringsbedrijf, heeft vrijdag een bod gedaan op de Nederlandse zakenbank NIBC. Met het bod is een bedrag van ongeveer 1,5 miljard euro gemoeid. Blackstone biedt 9,85 euro inclusief dividend per aandeel voor een kwart van de aandelen. Daarnaast heeft Blackstone afspraken gemaakt met aandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh om hun aandelen (respectievelijk 60,6 en 14,6 procent) van NIBC te kopen. NIBC heeft zich nog niet uitgesproken over het bod. De bank werd in 1945 opgericht door het Rijk om de wederopbouw te financieren. NIBC kreeg in 2018 een notering aan de beurs, nadat een beursgang in 2007 niet was doorgegaan vanwege slechte marktomstandigheden. NIBC had medio 2019 voor 9,6 miljard euro aan hypotheken in de boeken staan. (NRC)