40 miljoen

Ajax en Chelsea akkoord over transfer Hakim Ziyech

Ajax heeft met Chelsea een akkoord bereikt over de transfer van Hakim Ziyech. De Engelse club betaalt 40 miljoen euro voor de 26-jarige middenvelder, meldt Ajax donderdag. Het transferbedrag kan via bonussen oplopen tot 44 miljoen euro. Ziyech blijft tot de zomer voor Ajax voetballen. Hij moet het contract met de club uit de Premier League nog tekenen, wat in deze fase vaak slechts een formaliteit is.

Ziyech verlengde zijn contract bij Ajax vorig jaar tot de zomer van 2022. De Marokkaanse international maakte op 11 september 2016 zijn debuut voor de Amsterdammers. Tot nu toe speelde hij 160 officiële wedstrijden, waarin hij 49 doelpunten maakte. Hij werd vorig jaar landskampioen met Ajax en won daarnaast de KNVB-beker. Dit seizoen voegde hij daar met de Johan Cruijff Schaal nog een prijs aan toe. In 2018 werd hij verkozen tot Nederlands voetballer van het jaar.

Chelsea staat vierde in de Premier League, met 32 punten minder dan koploper Liverpool. De zesvoudig landskampioen speelde eerder dit seizoen in de groepsfase van de Champions League tegen Ajax. Tijdens de wedstrijd in Londen, die in 4-4 eindigde, gaf Ziyech twee voorzetten. In tegenstelling tot Ajax bereikte Chelsea wel de laatste zestien in de Champions League. (NRC)