De series van week 7: Narcos: Mexico, Visible, Hunters, Camino a Roma

Drugs in Mexico, gay op tv in de VS, nazi-jagers in New York en ‘the making of’ Roma. Een overzicht van nieuwe producties op de streamingkanalen.

Narcos Mexico

Na drie seizoenen Colombia en één seizoen Mexico keert Narcos terug naar de Mexicaanse drugshandel. In het tweede seizoen van Narcos: Mexico bouwt drugsbaron Miguel Felix-Gallardo (Diego Luna), zijn imperium uit. De strijd met andere kartels en de Amerikaanse drugsbestrijders verhardt. Luna werkt op dit moment aan de Star Wars-serie Rogue One, gebaseerd op de film uit 2016 waarin hij al een hoofdrol speelde. Netflix, tien afleveringen van circa 60 minuten.

Visible: Out on Television

Vijfdelige documentaireserie van Apple TV+ onderzoekt de soms moeizame, soms emanciperende relatie tussen de Amerikaanse televisie en de LHBT-gemeenschap in de VS. Met tv-persoonlijkheden als Ellen Degeneres, Oprah Winfrey en Billy Porter. Apple TV+, vijf afleveringen van 60 minuten.

Hunters

Al Pacino leidt een team van nazi-jagers in het New York van de jaren zeventig. Serie van Jordan Peele, de maker van Us en Get Out. Vanaf volgende week online. Amazon Prime Video, tien afleveringen.

Camino a Roma

Sinds dinsdag op Netflix: documentaire over het maken van de film Roma. Regisseur Alfonso Cuarón vertelt over zijn creatieve keuzes. Roma won vorig jaar een Oscar. Netflix, 72 minuten.