Recensie

Recensie Muziek

La Roux terug met slimme popmelodieën

De Britse zangeres Elly Jackson, alias La Roux, leek uit beeld verdwenen. Maar zes jaar na haar tweede album, verschijnt dan toch een opvolger, het geslaagde Supervision. Jackson stond bekend om haar schelle falsetstem, die soms als een brandalarm door de muziek snerpte. De stem van de inmiddels 31-jarige Jackson is lager geworden, en ook de muziek is minder frivool. Maar La Roux - vernoemd naar haar rossige haar - maakt nog altijd een opgewekt soort elektro, met felle disco-gitaren, al is het tempo, zoals in ‘Automatic Driver’ en ‘Do You Feel’, lager. De alarmerende kwaliteit van haar stem wordt afgewisseld met bedachtzamer klanken. Wervelend klinkt ze nog steeds, zoals in het mooi getitelde ‘International Woman of Leisure’ en de opening, ‘21st Century’. Met haar slimme popmelodieën, houdt Jackson houdt het niveau gedurende het hele album hoog.