Zeker vijftien doden door kapseizen overvolle boot Bangladesh

Rohingya De vissersboot was met ongeveer 130 Rohingya-vluchtelingen onderweg naar Maleisië. Doordat de boot overvol was, kapseisde deze.
Een overvolle boot is gekapseisd voor de kust van Maleisië. Mensen staan rondom de slachtoffers.
Een overvolle boot is gekapseisd voor de kust van Maleisië. Mensen staan rondom de slachtoffers. Foto Joynal Abedin/AP

Zeker vijftien Rohingya-vluchtelingen zijn dinsdag om het leven gekomen toen een vissersboot omsloeg voor de kust van Bangladesh. Dat hebben Bengaalse autoriteiten tegen persbureau AFP gezegd. Op de boot zaten ongeveer 130 vluchtelingen. Zeventig mensen hebben het ongeval overleefd, naar de overige opvarenden wordt nog gezocht.

De kleine visserboot van amper dertien meter lang was onderweg naar Maleisië vanuit het zuidoosten van Bangladesh. De opvarenden waren voornamelijk vrouwen en kinderen. Door de grote hoeveelheid mensen sloeg de boot om.

Lees ook deze reportage van onze correspondent uit een van de Rohingya-kampen: De Rohingya waren welkom in Cox’s Bazar, maar nu niet meer

De opvarenden vluchtten weg uit kampen in Bangladesh, waar volgens AP ongeveer 700.000 Rohingya-moslims verblijven. Zij zijn gevlucht uit buurland Myanmar vanwege etnische zuiveringen. In het overwegend boeddhistische land zijn de Rohingya een minderheid. In 2017 zijn naar schatting 9.000 vluchtelingen in Myanmar gedood.