VS-Rusland

Tot negen jaar cel geëist tegen voormalig Trump-adviseur Roger Stone

Foto EPA

Tegen Roger Stone, de ex-politiek adviseur van Donald Trump, is maandag zeven tot negen jaar celstraf geëist. Een jury in de VS bevond Stone in november onder meer schuldig aan liegen tegen het Congres en het belemmeren van een onderzoek naar de samenwerking tussen Trump en Rusland. De zaak gaat over duizenden gehackte e-mails in 2016 van en over de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Ze werden geopenbaard door klokkenluiderssite WikiLeaks. Zo werd Clinton in diskrediet gebracht vlak voor de presidentsverkiezingen. Trump twitterde in een reactie: „Dit is een vreselijke en ontzettend oneerlijke situatie,” schrijft hij. Stone heeft de aanklachten altijd ontkend. Op 20 februari volgt uitspraak. (NRC)