Opnieuw verliest schip containers boven Waddeneilanden

OOCL Rauma Het schip OOCL Rauma heeft dinsdag boven Ameland zeker vijf containers verloren, heeft de kustwacht laten weten. Het is nog onbekend wat er in de containers zit.
Een bergingsschip takelt een lege container van een schip om overboord geslagen puin van de MSC Zoe te bergen.
Een bergingsschip takelt een lege container van een schip om overboord geslagen puin van de MSC Zoe te bergen. Foto Siese Veenstra/ANP

Opnieuw heeft een containerschip boven de Waddeneilanden in de Noordzee containers verloren. Het schip OOCL Rauma verloor dinsdag zeker vijf containers, meldt de Kustwacht. De OOCL Rauma was onderweg van het Finse Kotka naar Rotterdam.

Het schip voer maandag 43 kilometer boven Ameland toen de melding bij de Kustwacht binnenkwam. Met een vliegtuig en het hulpschip ETV Guardian kon de Kustwacht drie containers zien drijven. Twee waren gesloten, één niet. „Daaruit dreven mogelijk papieren rollen”, laat de Kustwacht weten. In drie van de vijf containers zat papier of karton. Het is nog niet bekend wat er in de andere twee containers zit.

Twitter avatar Kustwacht_nl Kustwacht Nederland In drie containers zat papier/karton. Van de andere twee wordt dit nog uitgezocht. Guardian heeft technische problemen en vaart terug naar Den Helder. Aan scheepvaart wordt navigatiebericht gestuurd met laatst bekende posities en uit te kijken voor de containers. https://t.co/TGIp4U0QMR

Begin vorig jaar verloor het containerschip MSC Zoe 345 containers in slecht weer. Een groot deel van de lading spoelde aan op de Waddeneilanden. Op het strand van Schiermonnikoog spoelden vooral korrels kunststofgranulaat aan, een grondstof die gebruikt wordt in plastic materialen. Volgens Natuurmonumenten had de grote hoeveelheid korrels een „schrikbarende impact op onze natuur”.