Jihadistische aanval

Zeker dertig doden en ontvoerde vrouwen en kinderen in Nigeria

Zeker dertig mensen zijn gedood en een onbekend aantal vrouwen en kinderen is ontvoerd bij een terreuractie zondagnacht in het noordoosten van Nigeria. Jihadisten vielen een groep auto’s, bussen en vrachtwagens aan die wegens de avondklok halt hadden moeten houden bij het dorpje Auno. De meeste slachtoffers waren op weg naar de Maiduguri, hoofdstad van de staat Borno. Lang was hier terreurgroep Boko Haram actief, maar die is in de verdediging gedrongen door acties van het Nigeriaanse leger. De afgelopen tijd zijn veel aanslagen opgeëist door een afsplitsing van Boko Haram die zich heeft verbonden met IS. Sinds 2009 zijn in Nigeria zo’n 35.000 gedood bij terreuraanslagen en gevechten tussen het regeringsleger en jihadisten. Twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. (AFP)