aanbesteding

Amazon wil Trump verhoren om misgelopen cloudcontract

Amazon heeft een verzoek ingediend bij een federaal gerechtshof om de Amerikaanse president Donald Trump te ondervragen over een misgelopen lucratief cloudcontract met de Amerikaanse overheid. Dat blijkt uit maandag openbaar gemaakte documenten van het Amerikaanse gerechtshof, meldt persbureau AP. Volgens Amazon heeft Trumps inmenging invloed gehad op het aanbestedingsproces. Het Pentagon zocht vorig jaar in een openbare aanbesteding een partij om cloudsystemen voor het Amerikaanse leger te leveren. Het zogeheten JEDI-contract, met een waarde van 10 miljard dollar (9,2 miljard euro), werd in oktober toegekend aan Microsoft. Trump bemoeide zich in juli publiekelijk met de aanbesteding. Volgens Amazon heeft de president een afkeer van het bedrijf en CEO Jeff Bezos. (NRC)