Winkelcentrum

Doorgeslagen Thaise militair schiet 29 mensen dood

Een Thaise militair die ruzie had gekregen met zijn superieur, heeft in verschillende kogelregens zeker 29 mensen doodgeschoten voordat hij zondagmorgen, zestien uur nadat hij doorsloeg, zelf door de politie werd doorgeschoten in een winkelcentrum. Het bloedbad speelde zich af in Nakhon Ratchasima, een stad in het noordoosten van Thailand. Sergeant-majoor Jakraphanth Thomma schoot na een ruzie over land thuis de kolonel dood onder wiens bevel hij stond, en diens schoonmoeder. Hij vluchtte daarna naar de kazerne, pakte er wapens en vervoer, en ging uiteindelijk schietend een winkelcentrum binnen. Hij verschanste zich daar, terwijl urenlang met enige regelmaat schoten werden gehoord. Volgens de politie is de dader zondagmorgen vroeg gedood in een vuurgevecht met agenten. (AP, Reuters)