West-Afrika

Franse en Malinese militairen doden dertig jihadisten

Bij drie acties van het Franse en Malinese leger tegen jihadistische groepen in de Sahel-regio zijn eind vorige week zeker dertig extremisten gedood, zo heeft het Franse leger bekendgemaakt. In het grensgebied van Mali, Niger en Burkina Faso zijn via aanvallen met drones vrijdag twintig extremisten gedood. Tien andere jihadisten kwamen donderdag om het leven. In het gebied zijn aanhangers van terreurgroepen Islamitische Staat (IS) en Al-Qaida actief.

De Franse troepenmacht is sinds 2014 in de Sahel actief, om de opmars van jihadistische strijdgroepen in de regio tegen te gaan. Zondag maakte Frankrijk bekend zeshonderd extra militairen te zullen sturen naar het gebied. Daarmee komt het totaal aantal Franse strijdkrachten in dat gebied in West-Afrika op ruim vijfduizend. (Reuters)