Italië

Internazionale wint derby en lost Juventus af als koploper

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A heroverd. Door een 4-2 overwinning op stadgenoot AC Milan kwam Inter op gelijke hoogte met Juventus, maar de ploeg van trainer Antonio Conte heeft een beter doelsaldo. Stefan de Vrij speelde een belangrijke rol in de wedstrijd, de Nederlander maakte in de zeventigste minuut het derde doelpunt voor Inter. Milan kwam op 2-0 dankzij Zlatan Ibrahimovic; de Zweed gaf met het hoofd de voorzet op de 1-0 van Ante Rebic en kopte vlak voor rust zelf raak. Inter zette in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand. Na nog geen tien minuten hadden Marcelo Brozovic en Matías Vecino de stand gelijkgetrokken. Toen kwam het moment van verdediger De Vrij, die uit een hoekschop de bal in het Milan-doel kopte. De Belgische spits Romelu Lukaku maakte er in blessuretijd nog 4-2 van.

Juventus verloor voor de derde keer dit seizoen een competitiewedstrijd. Met Matthijs de Ligt in de basis ging ‘Juve’ met 2-1 onderuit bij Hellas Verona, de nummer zes van de ranglijst. Het doelpunt van Juventus werd gemaakt door Cristiano Ronaldo. De 35-jarige Portugees heeft als eerste speler in de historie van Juventus tien wedstrijden op rij gescoord. Het seizoensrecord in de Serie A staat op naam van Gabriel Batistuta en Fabio Quagliarella, zij maakten in elf opeenvolgende duels een goal. (ANP)