Duits voetbal

Geen goals in topper tussen Bayern en Leipzig, Leverkusen verrast Dortmund

Leverkusen-trainer Peter Bosz
Leverkusen-trainer Peter Bosz Foto AFP

In de Bundesliga is de topper tussen Bayern München en RB Leipzig zondag geëindigd in een gelijkspel: 0-0. Leipzig kreeg na ruim een uur de grootste kans, maar clubtopscorer Timo Werner (twintig goals) schoot de bal alleen voor doelman Manuel Neuer naast het doel. Bayern kreeg kort na rust geen strafschop omdat Robert Lewandowski, met 22 doelpunten topscorer van de Bundesliga, volgens de VAR buitenspel had gestaan voordat hij werd neergehaald. Bayern heeft na 21 speelronden één punt voorsprong op Leipzig.

Nummer drie Borussia Dortmund verloor zaterdag in een spectaculair duel met 4-3 bij Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam twee keer op achterstand, maar trok het duel in de BayArena alsnog naar zich toe. Lars Bender kopte in de 82ste minuut op aangeven van Daley Sinkgraven de winnende goal binnen. Bosz roemde bij Fox Sports de „topconditie” van zijn spelers. „Wij lopen het meest van alle teams in de Bundesliga. Dat kunnen we 90 minuten of langer volhouden. Wij kunnen altijd in de laatste minuten toeslaan.”

Eerder dit seizoen was Bosz met Leverkusen nog met 4-0 onderuitgegaan bij Dortmund, waar hij zelf in 2017 als trainer na een paar maanden werd ontslagen. Leverkusen staat door de zege nu vijfde, twee punten achter Dortmund en zes punten achter Bayern. (NRC)