‘We zijn op zoek naar goedkoper brood’

In het mandje

Bertus (68) en Roelie (67) Vreeburg, gepensioneerd, gaan bijna op wintersport en slaan bier in om mee te nemen. „In Oostenrijk zit je met statiegeld op blik en dit bier is nu in de aanbieding.”

Vindt u het belangrijk welk merk pils het is?

Bertus: „We zijn echte Grolsch-drinkers, maar ik lust in principe alles. Alleen liever geen Heineken. Ik weet niet waar het aan ligt, maar als ik daarvan een flesje opentrek is het net of ik hond ruik.”

Zitten er aanbiedingen bij?

„Het bier dus, dat kopen we altijd met korting, dat scheelt rustig zes euro. We zijn AOW’ers, we hebben de tijd om aanbiedingen uit te zoeken. Verder de worst, vla, nasi met saté en deze volkorenbroden – we zoeken al maanden naar een nieuw brood.”

Een nieuw brood?

„We halen normaal bij de warme bakker één brood voor 3 euro, we zijn nu op zoek naar iets goedkopers. Nu heb ik twee broden voor hetzelfde bedrag. Deze zijn tot nu toe het lekkerst, maar we zoeken door. We willen een brood dat ook de tweede dag nog lekker smaakt.”

Wat eet u vanavond?

Roelie: „Witlof. Morgen voor Bertus deze saté met nasi goreng. Zelf ben ik aan de lijn en maak ik gevulde paprika met groenten.”

Doet u vaak boodschappen?

„We doen één keer per week grote boodschappen in de XL-supermarkt, dat scheelt in de kosten. Al gaan we daar vaak wat eten, dus dan ben je dat gelijk weer kwijt.”