Hoek van Holland

Vrijspraak voor ‘tattookillers’ in moordzaak Onno Kuut

Vier mannen die verdacht werden van de liquidatie van Onno Kuut in 2009 zijn donderdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist tegen de vier leden van de ‘tattookillersbende’.

Ze hebben de moord op Kuut altijd ontkend. Het slachtoffer zou deel hebben uitgemaakt van de bende. Volgens het OM had Kuut geld van een van de verdachten gestolen. Dat zou het motief voor de moord zijn, die in een woning was gepleegd. Zijn lijk werd in het voorjaar van 2009 in de buurt van Hoek van Holland gevonden. Justitie sprak van een professioneel uitgevoerde „koelbloedige, interne afrekening”.

De rechtbank oordeelde donderdag dat de vier „in meer of mindere mate” betrokken was bij de moord, maar dat sluitend bewijs voor een veroordeling ontbreekt. Het vonnis werd vorig jaar mei al uitgesteld, zodat vijf extra getuigen gehoord konden worden. Hun getuigenissen waren echter niet voldoende voor een veroordeling.

Een van de vier verdachten, de 36-jarige Cor P., knipte twee weken geleden zijn enkelband door en is sindsdien spoorloos. P. zat het laatste deel van een celstraf voor een ander misdrijf thuis uit.

De ‘tattookillers’ worden zo genoemd omdat ze allemaal een tatoeage met Chinese tekens op hun rug hebben. (NRC)