Stikstofcrisis

Boerenoverleg hervat na excuses aan minister voor dreigbericht

Minister Carola Schouten (Landbouw, CU) hervat vrijdag het overleg met Landbouw Collectief. Het overleg was woensdag opgeschort na een dreigend bericht van Farmers Defence Force, onderdeel van het collectief. Intussen heeft de actiegroep excuses aangeboden en heeft het collectief afstand genomen van het bericht, laat een woordvoerder van Schouten donderdag weten. Het overleg gaat over de bijdrage van de landbouw aan de oplossing van de stikstofcrisis. Eind vorig jaar werd in een principeakkoord afgesproken dat er geen verplichte inkrimping van de veestapel komt als de landbouw maatregelen neemt om de stikstofuitstoot in de veehouderij terug te dringen. Eerder deze week lekte uit dat het kabinet 500 miljoen euro vrijmaakt om veehouders in de buurt van natuurgebieden uit te kopen. (NRC)