Wuhan-coronavirus

KLM verlengt opschorting vluchten naar China

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM vliegt tot en met 15 maart niet op Shanghai en Beijing vanwege het Wuhan-coronavirus. „De gezondheid van medewerkers en klanten staat in alle besluiten van KLM voorop”, schrijft KLM donderdag in een verklaring. De luchtvaartmaatschappij vloog al niet naar het vaste land van China en verlengt dat nu. Afgelopen weekend besloot KLM het aantal bestemmingen in China te beperken tot in ieder geval 9 februari. KLM vliegt wel op Hongkong. Na 15 maart wil KLM weer vliegen op Shanghai en Beijing. „Om de dag op een van deze twee steden, zodat er weer een dagelijkse KLM verbinding tussen Amsterdam is met het vaste land van China.” Twee weken later wordt er ook weer dagelijks op Chengdu, Hangzhou en Xiamen gevlogen. (NRC)