Twee doden bij ontsporing hogesnelheidstrein Italië

Ontsporing Een hogesnelheidstrein ontspoorde donderdagochtend in het noorden van Italië. De twee doden werkten bij het spoorbedrijf.
De hogesnelheidstrein ontspoorde donderdagochtend in de provincie Lodi, in het noorden van Italië.
De hogesnelheidstrein ontspoorde donderdagochtend in de provincie Lodi, in het noorden van Italië. Foto Flavio Lo Scalzo/Reuters

Bij een treinongeluk in het noorden van Italië zijn donderdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Nog eens 27 passagiers raakten gewond toen de hogesnelheidstrein met een snelheid van zo’n 300 kilometer per uur ontspoorde in de provincie Lodi. Twee van de gewonden zijn er slecht aan toe.

Twitter avatar emergenzavvf Vigili del Fuoco #Lodi #6febbraio aggiornamento ore 8:30, incidente ferroviario: deceduti i due macchinisti, 28 i feriti. Prosegue il lavoro delle squadre di #vigilidelfuoco al lavoro per la messa in sicurezza dei convogli https://t.co/fskFGqOjxU

Volgens het Italiaanse persbureau ANSA zijn de dodelijke slachtoffers allebei treinmachinisten. „De locomotief ontspoorde, raakte compleet los en bleef doorrijden. Ook de tweede wagon ontspoorde”, zei een medewerker van het spoorbedrijf op de radio. De trein van de Freccia Rossa-lijndienst tussen Milaan en Bologna vervoerde wegens het vroege tijdsstip rond de dertig passagiers. De locomotief kwam uiteindelijk tegen een gebouw tot stilstand.

Volgens een medewerker van het spoorbedrijf waren die nacht werkzaamheden verricht aan het stuk spoor. Of dat verband houdt met de ontsporing is nog niet duidelijk en wordt onderzocht. Het treinverkeer in het noorden van Italië is vertraagd.