Stikstofaanpak

Toch excuses van Farmers Defence Force voor ‘dreigbericht’

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdagavond toch excuses aangeboden voor het dreigende ‘Judas-bericht’ van eerder op de dag. Minister Carola Schouten (Landbouw, ChristenUnie) schortte vanwege dat bericht een overleg op met het Landbouw Collectief, waar FDF ook deel van uitmaakt. Eerder op de dag weigerde de actiegroep nog excuses te maken. Na spoedoverleg liet FDF-voorzitter Mark van den Oever toch weten excuses aan te bieden voor de „verkeerde woorden”. In het gewraakte bericht stond dat „vleesbazen, zuivelbobo’s, bankiers en de gevestigde orde belangenbehartiging” bij minister Schouten langs zouden gaan om de sector „als een Judas te verraden”. Schouten hervat de gesprekken met de boeren weer na de excuses. (NRC)