Turkije

Zeker 39 doden na lawines

Foto’s EPa/Reuters

Zeker 39 mensen zijn dinsdag en woensdag overleden nadat zij werden bedolven onder twee lawines in het oosten van Turkije. Het dodental liep in een paar uur tijd snel op en loopt mogelijk verder op.

Zo’n vijftien mensen waren woensdagavond nog ingesneeuwd. Door het slechte weer was de hulp donderdagochtend tijdelijk gestaakt. Onder de doden zijn veel hulpverleners die betrokken waren bij een reddingsoperatie om slachtoffers van de eerste lawine te redden.

Dinsdag vond de eerste lawine plaats in de oostelijke provincie Van, nabij de stad Bahcesehir. Vervolgens werd een grote reddingsoperatie opgezet met zo’n driehonderd hulpverleners, waarna er woensdag een tweede lawine plaatsvond en veel reddingswerkers werden bedolven. Ten minste 24 hulpverleners kwamen om het leven. Er zouden zo’n dertig mensen zijn gered. Uit het hele land zijn hulpverleners ingezet.