Muziekdienst

Aantal Spotify-gebruikers gegroeid met ruim 30 procent in 2019

Het aantal maandelijkse gebruikers van muziekdienst Spotify is vorig jaar met 31 procent gegroeid naar 271 miljoen actieve luisteraars wereldwijd, blijkt uit jaarcijfers die Spotify woensdag heeft gepubliceerd. 124 miljoen klanten hebben de betaalde versie van de app. Dat is 29 procent meer dan in 2018. De totale omzet van Spotify steeg ook, van 1,5 miljard dollar (1,36 miljard euro) in 2018 naar bijna 1,9 miljard dollar in 2019. Tegelijkertijd leed het concern een verlies van 77 miljoen dollar. In 2018 maakte de dienst nog 94 miljoen dollar winst. Doordat Spotify meer waard werd op de beurs, was het meer geld kwijt aan werknemers van wie de uitbetaling deels gebaseerd is op aandelen. Volgens de dienst is het aantal betaalde gebruikers ook door podcasts gegroeid. 16 procent van hen luistert via het platform naar podcasts. (NRC)