Recensie

Recensie Muziek

Frazey Ford heeft een machtig wapen: haar stem

Folk en soul vloeiden nooit eerder zo formidabel samen als op Indian Ocean, het voorlaatste album van de Canadese zangeres Frazey Ford. Met de stokoude muzikanten van de Hi Rhythm Section uit Memphis kwam ze dicht in de buurt van de sensuele sound van Al Green.

Missie geslaagd, maar voor haar derde soloplaat koos de voormalige zangeres van The Be Good Tanyas een spontanere werkwijze. Veel van U Kin B The Sun ontstond uit jams in de studio. Haar stem met het soms onbeteugelde vibrato kreeg de vrije loop in diep geëmotioneerde uitingen van pijn, hoop en liefde. „Behold, there is beauty in this world” jubelt ze ingetogen op een album dat in de protestsong ‘The Kids Are Having None Of It’ ook de andere kant van de medaille laat zien. Ze kan niet anders dan liefde geven, zingt ze paradoxaal in een lied met de confronterende titel ‘Motherfucker’. Haar stem is een machtig wapen.