Recensie

Recensie Muziek

Eigenzinnige Halsey wil graag meer liefde

Na Ariana Grande en Billie Eilish, is de 25-jarige Halsey de volgende Amerikaanse popprinses die aandacht vraagt voor haar geestelijke problemen. Dat doet ze in de liedjes van het derde album , waarbij duidelijk wordt dat Halsey, bijnaam van Ashley Frangipane, graag meer liefde en aandacht wil.

Ze vraagt erom op pruilende toon, of stoer dwingend zoals in het mooi luie liefdesliedje ‘Clementine’: ‘I don’t need anyone/ I just need everyone/ and then some’. Halsey heeft een sterke stem die soms iets te glazig wordt aangezet met autotune. Haar nummers variëren van countrypop tot lichte rock en ballades op hiphopbeat, alle opgesierd met de nu populaire elektronische ondergrond. Halsey klinkt prettig eigenzinnig in de vaak transparante liedjes, zoals het in kapitalen geschreven maar vriendelijk gezongen ‘I HATE EVERYBODY’, meteen gevolgd door een ruig rockend ‘3am’.

Live: 15/2 Ziggo Dome, Amsterdam