Wuhan-coronavirus

Drie Nederlanders in quarantaine aan boord cruiseschip in Japan

Drie Nederlanders zitten in quarantaine op een cruiseschip in Japan waar zeker tien mensen besmet zijn geraakt met het Wuhan-coronavirus. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. Er zijn geen aanwijzingen dat de Nederlanders besmet zijn met het coronavirus. Op het schip, met 3.700 passagiers, werd dinsdag bij een 80-jarige man uit Hongkong het virus ontdekt. Alle passagiers die gelijkende verschijnselen hadden, werden getest. Tien mensen testten positief en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Alle passagiers en de bemanning van het cruiseschip moeten twee weken in quarantaine blijven. Het schip blijft voorlopig in de haven van Yokohama.

Dierenmarkt bron van virus pagina 6-7