Boeing breekt in stukken op vliegveld Istanbul, 1 dode

Sabiha Gökcen Airport Een toestel ligt in drie stukken naast de landingsbaan van Sabiha Gökcen Airport. Zeker een inzittende kwam om het leven en 157 mensen raakten gewond.
Het Pegasus-toestel raakte van de landingsbaan en brak in meerdere stukken.
Het Pegasus-toestel raakte van de landingsbaan en brak in meerdere stukken. Foto AP

Een passagiersvliegtuig is woensdag in meerdere stukken gebroken kort nadat het landde op een vliegveld bij de Turkse stad Istanbul, waarbij een dode viel. Volgens autoriteiten raakten 157 mensen gewond. De Turkse minister van Transport Cahin Turhan zei tegen CNN Türk dat er sprake was van een „ruige landing”.

Het Boeing 737-toestel raakte van de landingsbaan bij de aankomst op Sabiha Gökcen Airport, de tweede luchthaven van Istanbul. Op beelden is te zien dat passagiers uit de verschillende delen van het wrak klimmen. Ook brak er brand uit tijdens de crash, is te zien op video’s. Die werd geblust door de brandweer, schrijft het Turkse persbureau Anadolu.

Het gaat om een vliegtuig van de Turkse budgetmaatschappij Pegasus Airlines dat uit de kuststad Izmir kwam. Er zaten 177 mensen aan boord. Hulpdiensten zijn ter plaatse, de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Voorlopig is het vliegverkeer stilgelegd, aankomende vluchten worden doorgestuurd naar het nabijgelegen Istanbul Airport.

Mogelijk kwam het vliegtuig te hard aanvliegen, of raakte het te laat pas de grond waardoor de remweg niet lang genoeg meer was. Een maand geleden raakte ook een Pegasus-vliegtuig van de landingsbaan op Sabiha Gökcen Airport. Daarbij raakte niemand gewond.