M*A*S*H

Acteur en film- en tv-seriemaker Gene Reynolds (96) overleden

De Amerikaanse acteur, film- en tv-seriemaker Gene Reynolds is maandag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw laten weten aan Amerikaanse media. Reynolds werd vooral bekend als producent van series als M*A*S*H en Lou Grant in de jaren zeventig en tachtig. Reynolds, die zijn carrière begon als kindacteur, maakte in 1934 op elfjarige leeftijd zijn debuut voor de camera. Een van zijn eerste rollen vervulde hij in de film Babes in Toyland. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waarin hij diende voor de Amerikaanse marine, betekende een onderbreking van zijn carrière. In totaal speelde hij in ongeveer tachtig films en televisieseries. Zijn grootste succes behaalde hij met de komische televisieserie M*A*S*H, die hij samen met Larry Gelbart maakte. Reynolds won zes Emmy Awards. (NRC)