Hogesnelheidstrein

Rechtstreekse trein naar Londen rijdt vanaf 30 april

De Eurostar op Amsterdam Centraal.
De Eurostar op Amsterdam Centraal. Foto Remko de Waal / ANP

Tussen Amsterdam en Londen rijden vanaf 30 april rechtstreekse treinen in beide richtingen. Dat hebben NS en Eurostar, de treinoperator tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk, maandag bekendgemaakt. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt op 18 mei. Bij de officiële opening zullen minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) en staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid, VVD) aanwezig zijn. Iets meer dan vier uur later komt de trein aan in Londen. Sinds 2018 is er al een rechtstreekse route van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel. (ANP)