Warenhuis

Nederlands avontuur kostte Hudson’s Bay 184 miljoen euro

. De Nederlandse tak van Hudson’s Bay heeft vorig jaar 73,8 miljoen euro verlies geleden. Dat blijkt uit een vorige week afgerond faillissementsverslag van de warenhuisketen waarvan op Oudjaarsdag het faillissement werd uitgesproken. Hudson’s Bay wilde zelf niet bekendmaken hoe hoog het verlies in 2019 was. Het verlies dat het bedrijf sinds de komst naar Nederland in september 2017 heeft geleden, bedraagt bijna 184 miljoen euro. In september besloot het Canadese moederbedrijf alle Nederlandse vestigingen te sluiten vanwege grote verliezen. Een maand later vroeg de Nederlandse Hudson’s Bay uitstel van betaling aan. De faillissementsuitverkoop leverde nog 22,8 miljoen euro op. Desondanks staat een schuld van 86 miljoen euro open. Belastingdienst en het UWV zijn nu afbetaald. Over een aantal langetermijnhuurcontracten lopen rechtszaken. (NRC)