Vliegramp

Twee Nederlandse advocaten staan MH17-verdachte bij

Twee Nederlandse advocaten gaan een van de vier mannen bijstaan die vervolgd worden voor de vliegtuigramp met MH17. Het gaat om Boudewijn van Eijck en Sabine ten Doesschate van het Rotterdamse strafrechtkantoor Sjöcrona Van Stigt Advocaten. Zij zullen samenwerken met de Russische advocaat Jelena Koetjina. Zij verklaarde tegen het Russische persbureau Tass dat het gaat om Oleg Poelatov, luitenant-kolonel in het Russische leger. Hij was mogelijke betrokken bij het transport van de Boek-raketinstallatie naar de locatie in rebellengebied waar vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten. Tegen Het Advocatenblad zeggen de advocaten te „ begrijpen dat deze verschrikkelijke vliegramp voor veel emoties zorgt. Tegelijk is het cruciaal in een rechtsstaat dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces.” (NRC)