ACM

Tarief nummerbehoud met terugwerkende kracht omlaag

KPN moet de tarieven voor het overzetten van telefoonnummers met terugwerkende kracht aanpassen. Dat maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) maandag bekend. De toezichthouder bepaalde al een jaar geleden dat het telecombedrijf lagere prijzen moest rekenen. KPN kwam destijds met bezwaren. De ACM keek vervolgens opnieuw naar de kwestie en vindt nu ook dat de lagere tarieven met terugwerkende kracht dienen te gelden. Namelijk vanaf begin 2017: het moment dat de eerste klachten binnenkwamen. Klanten die overstappen van telecomaanbieder kunnen hun nummer houden. De bijbehorende kosten mogen niet hoger zijn dan de daadwerkelijke kosten die het bedrijf maakt. KPN rekende 200 euro per nummerblok, veel hoger dan de daadwerkelijke kosten. Een nummerblok zijn meerdere nummers die bij elkaar horen, bijvoorbeeld bij één bedrijf. (ANP)