Londen

Gewonden bij aanval met mes, Britse politie spreekt van terreur

Bij een steekincident in Londen zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt. De Britse politie heeft de aanvaller doodgeschoten en spreekt van een „terreur gerelateerde actie”. Een gewonde verkeert in levensgevaar. De dader was volgens Sky News onlangs vrijgelaten na een straf voor verspreiding van extremistische propaganda. Volgens de politie had hij vermoedelijk een jihadistisch motief. Het incident vond plaats in Streatham, een wijk zo’n acht kilometer ten zuiden van het centrum van Londen. Uit videobeelden blijkt dat drie agenten snel ter plaatse waren en de dader, die een nep bomvest droeg, neerschoten. Volgens de BBC trokken hulpdiensten in groten getale uit en werd een politiehelikopter ingezet. Het gebied rond het incident werd afgezet en bewoners moesten tijdelijk binnen blijven. (NRC)