Kansas City Chiefs winnen Super Bowl door late opleving

De San Francisco 49ers leken lang onderweg naar de overwinning, maar in de slotfase kwam Kansas City alsnog op een voorsprong van 31-20.
De Kansas City Chiefs houden de Vince Lombardi-troffee in de lucht na hun overwinning.
De Kansas City Chiefs houden de Vince Lombardi-troffee in de lucht na hun overwinning. Foto Shannon Stapleton/Reuters

De Kansas City Chiefs hebben voor de tweede keer in hun geschiedenis de Super Bowl gewonnen. In Miami werden de San Francisco 49ers met 31-20 verslagen. De overwinning van Kansas City was verrassend.

Halverwege de 54ste editie van seizoensafsluiter in de NFL, de American footballcompetitie van de Verenigde Staten, was de stand nog gelijk: 10-10. Na de rust liep San Francisco uit en vlak voor tijd stonden de 49ers met 20-10 voor, waarmee het team op weg leek naar zijn eerste titel in 25 jaar.

Met drie touchdowns, waarvan één gemaakt door uitblinker Patrick Mahomes, grepen de Chiefs echter alsnog de overwinning. Mahomes gaf daarnaast zijn ploeggenoten Damien Williams en Travis Kelce de gelegenheid om te scoren en werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de wedstrijd. Het was voor de Kansas City Chiefs hun eerste Super Bowl-triomf in vijftig jaar.

De optredens tijdens de beroemde half time show werden dit keer verzorgd door onder anderen Shakira en Jennifer Lopez. Lopez zong met een Puerto Ricaanse vlag om haar schouders, omringd door kinderen in kooien, het nummer ‘Born in the USA’ van Bruce Springsteen.

Twitter avatar CNN CNN Latin pop queens Shakira and Jennifer Lopez totally killed the #SuperBowl halftime show with an unbelievably energetic performance at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida https://t.co/j8SSxeNwo4 https://t.co/VztEzJjxub