Italië

Koploper Juventus pakt tegen Fiorentina zegereeks weer op, doelpunt voor De Ligt

Matthijs de Ligt viert zijn treffer.
Matthijs de Ligt viert zijn treffer. Foto EPA

Juventus heeft zich hersteld van de competitienederlaag een week geleden bij Napoli. De koploper in de Serie A won zondag in Turijn van Fiorentina: 3-0. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer uit een strafschop; de Portugees scoorde dit seizoen al negentien keer in 22 wedstrijden. Matthijs de Ligt, die van coach Maurizio Sarri een basisplaats kreeg, kopte in blessuretijd het derde doelpunt binnen. Internazionale won met 2-0 bij Udinese, beide goals werden gemaakt door de Belg Romelu Lukaku. Inter heeft drie punten minder dan Juventus. Lazio Roma, de nummer drie van de ranglijst, won zondag op eigen veld met 5-1 van nummer laatst SPAL. De Romeinen staan op vijf punten achterstand, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. (NRC)