Eredivisie

Feyenoord en Willem II blijven winnen

Feyenoord is onder trainer Dick Advocaat nog altijd ongeslagen in de eredivisie. Zaterdag werd in de Kuip tegen FC Emmen (3-0) de achtste overwinning in tien competitiewedstrijden geboekt. In oktober leek het seizoen van de Rotterdamse club verloren, maar onder leiding van de 72-jarige Advocaat klom Feyenoord negen plaatsen op de ranglijst en staat nu derde. De laatste Feyenoord-trainer die in zijn eerste tien eredivisiewedstrijden ongeslagen bleef, was Willem van Hanegem in 1992 (zes keer winst, vier keer gelijk).

Tegen Emmen opende Oguzhan Özyakup de score voor Feyenoord. De huurling van Besiktas schoot na anderhalve minuut de 1-0 binnen en werd daarmee de snelst scorende debutant in de clubhistorie. Keeper Justin Bijlow voorkwam in de eerste helft met drie reddingen een doelpunt van Emmen. Na de 2-0 van Nicolai Jørgensen, na ruim een uur spelen, kwam in de slotfase aanvaller Luis Sinisterra ook tot scoren. Daarna mocht de nieuwe Slowaakse spits Robert Bozenik, overgekomen van MSK Zilina, nog een paar minuten meedoen.

Willem II heeft net als Feyenoord 40 punten na 21 wedstrijden. De ploeg van trainer Adrie Koster won zondag in Tilburg moeizaam van Heracles: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 26ste minuut gemaakt door Sebastian Holmen. Scheidsrechter Kevin Blom moest zich na een kwartier laten vervangen vanwege een kuitblessure. Zaterdag gaat Willem II op bezoek bij PSV, Feyenoord speelt zondag in Alkmaar tegen AZ. De Alkmaarse club, die vrijdag RKC versloeg, heeft zeven punten voorsprong op de achtervolgers. (ANP)