Engeland

Liverpool loopt weer uit, Bergwijn scoort bij debuut voor de Spurs

Liverpool heeft zijn voorsprong in de Premier League opnieuw vergroot. De koploper won zaterdag op eigen veld met 4-0 van Southampton, door onder meer twee doelpunten van Mohamed Salah. Het was voor Liverpool de 24ste overwinning in 25 competitiewedstrijden. De ploeg van trainer Jürgen Klopp is nog ongeslagen en heeft een voorsprong van 22 punten op Manchester City. De regerend landskampioen ging zondag in Londen met 2-0 onderuit bij Tottenham Hotspur. Bij de Spurs maakte Steven Bergwijn zijn debuut. De aanvaller, die voor ruim 30 miljoen euro overkwam van PSV, opende in de 63ste minuut de score. Son Heung-min besliste even later het duel. Ook nummer drie Leicester City leed puntenverlies. De kampioen van 2016 speelde thuis gelijk tegen Chelsea: 2-2. (NRC)