Duitsland

Bayern München aan kop, record voor Dortmund-spits Haaland

Bayern München is de nieuwe koploper in de Bundesliga na een 3-1 zege bij FSV Mainz 05. RB Leipzig speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach en zakte naar de tweede plaats. Bayern werd de laatste zeven jaar Duits kampioen, maar begon matig aan deze competitie. Het leidde begin november tot het ontslag van coach Niko Kovac. Onder interim-trainer Hansi Flick won Bayern acht van zijn laatste tien wedstrijden en na twintig duels is de voorsprong op Leipzig één punt. Borussia Dortmund staat op drie punten achterstand derde, samen met Mönchengladbach. Dortmund won zaterdag met 5-0 van Union Berlin door onder meer twee goals van Erling Haaland. De 19-jarige Noorse spits, die deze winter overkwam van Salzburg, is de eerste speler die in zijn eerste drie Bundesliga-duels zeven doelpunten maakte. (ANP)