Spaarrente

ING voert negatieve rente in voor klanten met 1 miljoen

ING rekent in de loop van dit jaar een rente van -0,5 procent voor zijn 6.400 klanten met meer dan 1 miljoen euro op hun rekening: vanaf april voor zakelijke klanten, vanaf juli voor particulieren. Dat meldde de bank vrijdag. Het tarief wordt gerekend over het bedrag boven het miljoen euro. ING is na ABN Amro de tweede grote bank die een negatief rentetarief invoert voor vermogende klanten. De Nederlandse bank zegt genoodzaakt te zijn de negatieve rente in te voeren „vanwege aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt”. Voor particuliere rekeningen met een saldo tussen de 100.000 euro en 1 miljoen euro wordt de rente verlaagd naar 0 procent. De spaarrente voor rekeningen met een saldo tot 100.000 euro blijft, in tegenstelling tot bij ABN, wel boven de 0 procent, namelijk 0,01 procent. (NRC)