Thuiskok

Kipcurry

Uncooked chicken legs in row isolated on white background, top view
Uncooked chicken legs in row isolated on white background, top view

Tot slot een kipcurry, als goedmaker voor mijn vriendin nadat ik eerder deze week geitenkaas, wat ze niet lust, heb besproken. Kipkerrie – niet helemaal hetzelfde, dat weet ik – met saus uit een potje was vroeger haar lievelingskostje, dus ik hoop dat deze wat culinairdere variant haar ook bevalt.

Verwijder het vel en de stukjes vet van de kip. Wrijf de kip in met wat chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper en laat hem marineren terwijl je de ingrediënten hakt. Verzamel de uien, knoflook en gember. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en schil en rasp de gember.

Verhit de olie op laag vuur in een wok of grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak ze tot ze zacht worden en roer af en toe. Voeg de gember en knoflook toe en bak die kort mee. Doe het resterende chilipoeder en paprikapoeder erbij, en het zout, de peper, garam masala en kruidnagels. Kneus de kardemompeulen in een vijzel of met het uiteinde van een deegroller en voeg ze ook toe. Voeg nu de kip toe en bak die aan alle kanten bruin. Hoe bruiner, hoe beter. Voeg de tomaten en bouillon toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook, draai het vuur laag en doe het deksel op de pan. Haal een uur later, als de kip van het bot valt, het deksel van de pan en laat de curry inkoken tot hij dik is. Serveer hem met rijst en naanbrood.