Racisme

Aanklager wil twee duels FC Den Bosch zonder deel van publiek

De aanklager betaald voetbal wil dat FC Den Bosch twee thuiswedstrijden zonder een deel van het publiek speelt. Hij stelde die straf voor bij de behandeling van de racismezaak voor de tuchtcommissie. Op zondag 17 november werd Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira in stadion De Vliert door een deel van het publiek racistisch bejegend. De voetballer liep na een half uur geëmotioneerd van het veld, de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. De aanklager verwijt FC Den Bosch onder meer verkeerd ingrijpen toen de fans zich misdroegen. Hij stelde voor de drie tribunevakken waar de daders zaten bij de komende twee thuisduels leeg te houden. De tuchtcommissie doet waarschijnlijk binnen twee weken uitspraak. De clubleiding van Den Bosch liet al weten elke straf te accepteren. (ANP)