Tijdschrift

‘Redactie Nieuwe Revu bedreigd door gevallen zaakwaarnemer’

De redactie van tijdschrift Nieuwe Revu wordt sinds ruim een maand bedreigd door voormalig zaakwaarnemer Stefano D. Dat schrijft hoofdredacteur Jonathan Ursem op de website van het tijdschrift. D. werd eind vorig jaar veroordeeld voor stalking van onder anderen Ajax-directeuren Edwin van der  Sar en Marc Overmars. „Ik kom morgen even langs, kijken of je dan ook een grote mond hebt als ik tegenover je sta”, zou D. onder meer hebben geschreven aan hoofdredacteur Ursem. Aanleiding voor de bedreigingen is een geschrapt interview. D. claimt de rechten op de foto’s bij dat interview en eist een vergoeding voor de uren die hij aan het interview heeft besteed, aldus Ursem. De hoofdredacteur heeft aangifte gedaan. Nieuwe Revu drukt in het aankomende nummer alsnog delen uit het interview af. (NRC)