Mededinging

Vraagtekens bij megaovername in brillensector

Brillenverkopers hebben hun zorgen geuit over de overname van optiekconcern GrandVision door brillengigant EssilorLuxottica. Ze hebben bij de Europese Commissie, die de overname moet goedkeuren, aangegeven bang te zijn voor hogere prijzen en minder keuze. Dat meldt informatieleverancier MLex. Ook de potentiële kracht van het onlineplatform van EssilorLuxottica baarde de concurrentie zorgen. De bezwaren werden geuit tijdens de eerste fase van het onderzoek van de Europese mededingingswaakhond. EssilorLuxottica had vorige week een ontmoeting met Europese ambtenaren over de status van het onderzoek naar de overname. De overname van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde GrandVision door EssilorLuxottica werd in juli aangekondigd. (ANP)