Gouden Radioring voor Veronica Inside met Wilfred Genee

Radioring Radio-dj’s Marieke Elsinga en Bram Krikke wonnen voor het tweede jaar op rij de Zilveren Radioster.
Marieke Elsinga en Bram Krikke met de Zilveren RadioSter Man en Vrouw.
Marieke Elsinga en Bram Krikke met de Zilveren RadioSter Man en Vrouw. Foto ANP/Sander Koning

De Gouden Radioring voor het beste radioprogramma ging donderdagavond naar Veronica Inside. Wilfred Genee en mede-presentatoren Rick Romijn, Niels van Baarlen en Celine Huismans kregen de publieksprijs donderdag tijdens het veertiende jaarlijkse uitreiking in Hilversum. Dat meldt persbureau ANP.

Andere kanshebbers voor de Gouden Radioring waren Somertijd op Radio 10, Mattie & Marieke op Qmusic en Ekdom in de Ochtend, ook op Radio 10. Vorig jaar won Evers Staat Op, de voormalige ochtendshow van Radio 538. Dit jaar werden geen programma’s van de publieke omroep genomineerd voor een Radioring.

Radio-dj’s Marieke Elsinga en Bram Krikke wonnen donderdag net als vorig jaar de Zilveren Radioster Vrouw en Man, de publieksprijs voor de beste mannelijke en vrouwelijke dj. Radiozender Qmusic won donderdagavond de Marconi Award, een vakprijs voor de beste radiozender. Voormalig radiomaker Sjors Fröhlich kreeg in het theater Gooiland de Marconi Oeuvre Award.