Dierenwelzijn

Frankrijk gaat versnipperen van kuikens verbieden

Frankrijk gaat het versnipperen van kuikens verbieden. Ook komt er een eind aan het onverdoofd castreren van varkens. Dat heeft de Franse minister van Landbouw bekendgemaakt, meldt persagentschap AFP. De omstreden praktijken worden verboden vanwege dierenwelzijn. Wereldwijd worden jaarlijks miljarden net uit het ei gekropen haantjes gedood. Mannelijke kuikens leveren minder vlees op en leggen geen eieren. Daardoor zijn ze financieel minder interessant voor boeren. Het doden van de kuikens gebeurt vaak met een zogeheten shredder, waarin ze levend versnipperd worden. Die praktijk wordt al lang fel bekritiseerd door dierenrechtenorganisaties. Biggen worden onder meer gecastreerd omdat ze er vetter van worden. Ook zouden de dieren er minder agressief van worden. (NRC)