Recensie

Recensie Muziek

Zangeressencollectief botst met zware productie

Op het debuutalbum van het ambitieuze zangeressencollectief Les Amazones D’Afrique waren fameuze stemmen te horen van onder anderen Angelique Kidjo en Nneka. Opvolger Amazones Power maakt ruim baan voor een jonge generatie. De belofte die zo’n collectief meebrengt onder leiding van de doorgewinterde producer Producer Doctor L, bekend van de spannende Congotronix-producties, wordt niet ingelost. Doctor L gooit dub en elektronica tegen de pan-Afrikaanse zang aan. Soms werkt het, wanneer de stemmen ondergeschikt worden gemaakt aan de beats, zoals op opener ‘Heavy’. Maar dat lijkt toch niet de opzet van het project dat zich juist gevormd heeft rond de kracht van de Afrikaanse vrouwen(stem). Op veel tracks botsen die stemmen met al te zware productie, zodat een wat generieke mix van dub- en dancebeats en West-Afrikaanse zangtradities ontstaat. Dat wordt op veel plekken spannender en beter gedaan.