Tennis

Bertens strandt in vierde ronde Australian Open

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Australian Open te bereiken. De als negende geplaatste Nederlandse verloor in de vierde ronde van de Spaanse Garbiñe Muguruza: 6-3, 6-3. In de Rod Laver Arena had Bertens geen antwoord op het agressieve spel van de voormalig nummer 1 van de wereld en winnares van twee grand slams: Roland Garros in 2016 en Wimbledon in 2017. Bertens brak Muguruza nog wel in de openingsgame, maar kwam geen moment in de wedstrijd. Bertens, die de laatste twee partijen tegen Muguruza ook had verloren, was voor het eerst doorgedrongen tot de tweede week van het toernooi in Melbourne. Zij gaat zich nu voorbereiden op de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland, op 7 en 8 februari in Den Haag. Bertens heeft zich weer beschikbaar gesteld voor het landentoernooi, haar laatste deelname dateert van april 2017. (ANP)