‘PSV’er Steven Bergwijn voor 32 miljoen naar Tottenham Hotspur’

Transfer De 22-jarige Steven Bergwijn, die meestal speelt als linksbuiten, deelde zondagochtend PSV-trainer Ernest Faber mee dat Tottenham interesse in hem heeft.
PSV'er Steven Bergwijn eerder deze maand in de wedstrijd tegen VVV Venlo.
PSV'er Steven Bergwijn eerder deze maand in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Foto ANP

PSV-aanvaller Steven Bergwijn vertrekt naar de Britse voetbalclub Tottenham Hotspur. In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Eindhovense club een akkoord bereikt met ‘Spurs’, bevestigt algemeen directeur Toon Gerbrands aan ANP naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Voor de speler zou PSV zo’n 32 miljoen euro ontvangen.

De 22-jarige Bergwijn, die over het algemeen speelt als linksbuiten, deelde zondagochtend trainer Ernest Faber mee dat Tottenham interesse in hem heeft. Hij kwam daarna niet in actie tijdens de wedstrijd tegen FC Twente die eindigde in een gelijkspel. De aanvaller van PSV gaat Harry Kane vervangen bij Tottenham die lang is uitgeschakeld vanwege een blessure.

In de zomer verlengde de geboren Amsterdammer, die in 2011 de jeugdopleiding van Ajax verruilde voor die van PSV, zijn contract in Eindhoven nog tot en met 2023. Na het zondagochtend bekend worden van de ophanden zijnde transfer oogstte Bergwijn veel kritiek van PSV-aanhangers. Die zeiden dat hij weigerde te spelen tegen FC Twente. Bergwijn zelf ontkent dat.

Zijn nieuwe club behaalde vorig jaar de finale van de Champions League en op dit moment staan Spurs zesde in de Engelse Premier League. Met PSV behaalde Bergwijn drie landstitels, in 2015, 2016 en 2018. Hij speelde negen interlands voor Oranje. Dit seizoen maakte hij in de eredivisie vijf doelpunten en gaf hij tien assists. Voordat Bergwijn de overstap maakt, moet hij medisch worden gekeurd door de Engelse club.