OMT

Het Wuhan-virus krijgt de status van A-ziekte op advies van RIVM

Nederland geeft het Wuhan-coronavirus de status van een zogeheten A-ziekte. Als artsen een patiënt ervan verdenken besmet te zijn, moeten ze dat bij de GGD melden. Minister Bruins (Medische Zorg, VVD) heeft hiertoe besloten op advies van het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM. Op Schiphol hoeven nog geen extra maatregelen te worden getroffen, volgens het OMT. Ook zou het niet nodig zijn om mondkapjes te dragen. Deze maatregel zou niet kunnen voorkomen dat een virus het land binnenkomt. In Frankrijk werden vrijdag de eerste drie Europese besmettingsgevallen gerapporteerd. Een van de drie patiënten zou onlangs in Nederland zijn geweest, maar dat bericht blijkt onjuist. (NRC)

Wat weten we over het Wuhan-virus? 8-9