Fatale woningbrand Duiven blijkt gezinsmoord

Gelderland De slachtoffers zijn een 64-jarige man, een 58-jarige vrouw en hun 20-jarige dochter.
De brandweer moest eerst rolluiken losknippen om in het huis te kunnen komen. Binnen vond de brandweer de drie lichamen.
De brandweer moest eerst rolluiken losknippen om in het huis te kunnen komen. Binnen vond de brandweer de drie lichamen. Foto Roland Heittink/ANP

De woningbrand die vorige week vrijdag aan drie mensen in het Gelderse Duiven het leven kostte, blijkt een gezinsmoord. Dat meldt de politie maandag. Bij het blussen van de brand werden de lichamen van drie mensen aangetroffen. Het gaat volgens de politie om een 64-jarige man, een 58-jarige vrouw en hun 20-jarige dochter. De identificatie van de slachtoffers werd maandag afgerond.

De brand brak vrijdagochtend uit, waarbij veel rook vrijkwam. Een passant belde daarop de hulpdiensten. De slachtoffers bleken al voor de brand om het leven te zijn gebracht. Wat er precies is gebeurd, wil de politie niet zeggen. Wel sluit de politie uit dat er ten tijde van de brand nog meer mensen in de woning waren.

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer reageert maandag geschokt op de uitkomst van het politieonderzoek, meldt de Gelderlander. „Dat drie mensen uit Duiven zijn overleden was al een schok. Dat dit nu een triest gezinsdrama blijkt te zijn, roept nog meer gevoelens van ontzetting op”, zegt Niederer.