‘Britse prins Andrew werkt niet mee aan onderzoek naar Epstein’

De FBI zou de prins hebben verzocht om te verklaren over multimiljonair Jeffrey Epstein. Daar zou hij geen gehoor aan hebben gegeven, schrijft The New York Times.
Foto Will Oliver/EPA

De Britse prins Andrew „werkt op geen enkele manier mee” aan het onderzoek naar de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein. Dat zou de openbaar aanklager in New York maandag tegen The New York Times hebben gezegd. Eerder zegde de Britse prins nog publiekelijk aan de Amerikaanse justitie en FBI toe te willen meewerken aan het misbruikonderzoek.

Justitie in New York zou de prins hebben gevraagd om te komen verklaren, meldt de krant. Van prins Andrew is bekend dat hij goede banden onderhield met Epstein, die vorig jaar werd vastgezet op verdenking van misbruik van minderjarigen en mensenhandel. De multimiljonair pleegde volgens de autoriteiten in de gevangenis zelfmoord.

Vanwege zijn vriendschap met Epstein kwam Andrew vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk onder vuur te liggen. De twee onderhielden contact, ook nadat Epstein al had geschikt met justitie in een zaak over seksueel contact met een minderjarige. Ook de prins zelf werd door een slachtoffer van Epstein beschuldigd van misbruik.

Lees ook: Prins Andrew schuttert in ‘beschamend’ interview over Epstein

In een interview met de BBC gaf Andrew toelichting op de zaak. Zo zei hij dat hij zich de vrouw niet kon herinneren. Naar aanleiding van het interview, dat in het VK veel stof deed opwaaien, besloot de prins in november zijn taken voor het Britse Koninklijk Huis tijdelijk neer te leggen.