‘Soms vergeet ik het lijstje mee te nemen’

In het mandje

Inge Welten (50), werkzaam in de jeugdzorg, heeft niks gekocht wat in de aanbieding was. „Ik kijk altijd wel even bij de ‘weggooien is zonde’-aanbiedingen, maar als ik het niet nodig heb en vervolgens alsnog weggooi is het even zonde.”

Wat staat er vanavond op het menu?

„Ik heb alle ingrediënten voor chili con carne gehaald, alleen de peper heb ik al in huis. Dat eten we vanavond en overmorgen weer. Voor morgen heb ik bloemkool met kaassaus, daar voeg ik dan nog extra geraspte kaas aan toe. Daar eten we gehaktballen bij, die liggen nu nog in de vriezer”.

Zijn er nog merken bij die u belangrijk vindt?

„Van de chili con carne wil ik echt Honig hebben, voor de rest heb ik veel huismerk. De sinas zero die ik hier heb, koop ik altijd van het huismerk, de Fanta heeft zo’n rare nasmaak.”

Maakt u van tevoren een lijstje of ziet u wel in de winkel?

„Altijd, anders vergeet ik alles. Soms vergeet ik het lijstje mee te nemen naar de supermarkt, maar omdat ik alles heb opgeschreven, weet ik het dan nog wel ongeveer.”

En houdt u zich dan ook aan het lijstje?

„Nee, haha. Er komt altijd wel wat extra’s bij . Er stond nu bijvoorbeeld helemaal niets lekkers op de lijst, maar ik heb toch best veel: leverworst, worstenbroodjes, croissantjes, broodjes bapao, nootjes en chips. Maar voor de noodzakelijke dingen houd ik me wel aan het lijstje.”